ဗမာ ရိုးရာအစားအစာများ

ကြက်ကောင်လုံးပေါင်း ( အဓိကအစားအစာ )

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

၁။ ဗမာကြက် (၁)ကောင်

၂။ ချင်း                 (အနည်းငယ်)

၃။ ကြက်သွန်ဖြူ (အနည်းငယ်)

၄။ နံနံပင်         (အနည်းငယ်)

၅။ ဆား                 (အနည်းငယ်)

၆။ ရေ


ချက်ပြုတ်နည်း

           ရေဆေးသန့်စင်ထားထားသည့် ဗမာကြက်တစ်ကောင်ကို အရသာရှိစေရန် ဆားဖြင့်  နယ်ပြီး မြေအိုးထဲသို့ ထည့်ရပါမည်။ လှီးထားသော ချင်းအနည်းငယ်၊ ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ရေအနည်းငယ်ကို မြေအိုးထဲသို့ ထည့်ရပါမည်။ ရေထည့်ထားသည့် ကြေး အိုးကို မီးဖိုပေါ်သို့ တင်ရပါမည်။ ကြက်ကောင်လုံး ထည့်ထားသည့် မြေအိုးကို ချင်းရိုးရာ နည်းအတိုင်း ကြေးအိုးထဲ သို့ထည့်ကာ အချိန် (၁)နာရီခန့် ကြာအောင် ပေါင်းထားပေးရပါ မည်။ ကြက်ပေါင်းနူးလာလျှင် ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်ဖြစ်သည့် နံနံပင်ကိုထည့်ကာ ကြက် ကောင်လုံးပေါင်းကို သုံးဆောင်နိုင်ပါသည်။