ကရင် ရိုးရာအစားအစာများ

ကရင်ရိုးရာငါးဆုပ်ဟင်း ( အဓိကအစားအစာ )

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

၁။ ငါးရံ့

၂။ ချဉ်ပေါင်ရွက်

၃။ စပါးလင်

၄။ ဆန်လှော်မှုန့်

၅။ ကြက်သွန်နီ

၆။ ကြက်သွန်ဖြူ

၇။ ဆား

၈။ ချင်း

၉။ နနွင်းမှုန့်

၁၀။ အရသာမှုန့်

၁၁။ ငရုတ်သီးမှုန့်


ချက်ပြုတ်နည်း

ချက်ပြုတ်ပုံအဆင့်ဆင့်

ငါးရံ့ကိုအသားနွှင် နုတ်နုတ်စင်းပြီး ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ နနွင်းမှုန့်တို့နှင့် ရောနယ်ထားရပါ မည်။ ငရုတ်သီးမှုန့်၊  ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ချင်းတို့ကိုရောထောင်း၍ ညက်လျှင်ဆီသတ်ရပါ မည်။ ငရုတ်သီးအနံ့မွှေးလာလျှင် ချဉ်ပေါင်ရွက်ကို နွမ်းသည်အထိချက်ပြီး နွမ်းလာလျှင် ရေအနည်း ငယ်ထည့်၍ရေဆူအောင်တည်ထားရပါမည်။‌ရေဆူအောင်တည်ထားချိန်မှာစပါးလင်၊ငါးနှင့်ဆန် လှော် မုန့်တို့ကို ရောထောင်းရပါမည်။ ငါးဆုပ်စေးလာပြီဆိုလျှင် အနေတော် အလုံးလေး တွေလုံးပြီး ရေဆူအိုးထဲသို့ ငါးဆုပ်လုံးများ ထည့်၍ ကျက်အောင်ချက်ထားရပါမည်။ ငါးဆုပ်များ ကျက်ပြီဆိုပါက အရသာရှိသော ကရင်ရိုးရာငါးဆုပ်ဟင်းကို သုံးဆောင်နိုင်ပါသည်။