၁။ ထမင်း
၂။ ကြက်သား
၃။ ကြက်သွန်ဖြူ
၄။ ဂျူးမြစ်
၅။ ငရုတ်သီးခြောက်
၆။ ချင်း
၇။ ဆား
၈။ ရှမ်းနံနံ
၉။ တရုတ်နံနံ
၁၀။ အရသာမှုန့်
ချက်ပြုတ်ပုံအဆင့်ဆင့်
ကယားရိုးရာထမင်းထောင်းရန်အတွက် ထမင်းချက်တဲ့အခါမှာ ဆန်ထဲသို့ နနွင်းမှုန့် အနည်းငယ် ထည့်ပြီးချက်ရပါမည်။ ကြက်သားကိုလည်း အသင့်ကင်ထားရပါမည်။ ဂျူးမြစ်၊ ချင်း၊ ရှမ်းနံနံ၊ နံနံပင် တို့ ကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး လှီးထားရပါမည်။ ကြက်သားကင်ကိုလည်း လှီးထားရပါမည်။ လှီးထားပြီးသော ဂျူးမြစ်၊ ချင်း၊ ရှမ်းနံနံ၊ နံနံပင်နှင့် ကြက်သားကင်တို့ကို ထမင်းနှင့်ရောပြီး ထောင်းရပါမည်။ ဆီ၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်တို့ကိုလည်း တစ်ပါတည်းထည့်၍ ထောင်းရပါမည်။ ထမင်းစေး၍ ပါဝင်ပစ္စည်းများ အားလုံးသမသွားလျှင် အရသာရှိသည့် ကယားရိုးရာ ထမင်းထောင်းကို သုံးဆောင်နိုင်ပါသည်။ ငရုတ်သီး ဆီကြော်နှင့် ကြက်သွန်ဖြူကြော်တို့ကို ထမင်းထောင်းနှင့် တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါသည်။